Noodknop oproepsysteem

Een bedrijf is vaak groot en onoverzichtelijk met veel ruimtes waar een collega alleen aan het werk is of er wordt in ploegen gewerkt met minder collega’s en daardoor minder toezicht. De risico’s nemen in die situaties dan vaak toe en ook dan moet een medewerking zich veilig voelen. De medewerkers moeten dan geen angst hebben dat er niet snel hulp kan worden opgeroepen bij een incident of calamiteit. Niet alleen als er een persoonlijk probleem is, maar ook als er een gevaar wordt waargenomen moet er snel kunnen worden gewaarschuwd. Bijvoorbeeld bij een melding van brand, waterlekkage of een gaslek. Het werken met een geïntegreerd noodknoppensysteem is dan een uitkomst. VeDoSign biedt u een uitgebreid assortiment handige communicatie oplossingen.

Noodknop Industrie Oproepsysteem Rood

Een handmatige melding met een noodknop oproepsysteem?

VeDoSign heeft verschillende oplossingen. Snel en eenvoudig monteert u op elke machine, in elke ruimte of op verschillende plekken in uw productie of magazijn een draadloze noodknop. Dit kan in de vorm van de bekende paddenstoel noodknop of een nood oproepcoaster. Onder elke knop kunt u een tekstbericht vastleggen. Als een medewerker hulp nodig heeft of een calamiteit signaleert wordt er op de knop gedrukt. De noodknop stuurt het tekstbericht dan direct naar een collega, bijvoorbeeld “gevaar kelderruimte 1”. De collega(s) ontvangt dit bericht op een pager (buzzer) dit kan een pager aan de broekriem zijn maar het bericht kan ook op een horlogepager binnen komen. Een duidelijk tril- en geluidssignaal geeft aan dat er een melding binnenkomt. Als er meerdere knoppen zijn kunnen er ook meerdere berichten naar verschillende afdelingen worden gestuurd. Zo kan er aangeven worden dat het om persoonlijk hulp melding gaat of over een calamiteiten of incident.

Een automatische melding als er nood is

Het kan zijn dat er gevaar ontstaat in leidingen of ruimtes waar luchtdruk of gaswaardes belangrijk zijn. Een sensor zal dit waarnemen en met een oproepsysteem direct versturen naar de medewerkers. De melding kan op een pager binnenkomen, maar er kan ook automatisch een reeks telefoonnummers worden gebeld en/of sms berichten worden verstuurd. Belangrijke storingen die in een kast centraal worden geregistreerd, kunnen met een Salcom contact zender allemaal van teksten worden voorzien en doorgestuurd worden naar de pagers die medewerkers bij zich dragen. Voor dergelijk oplossingen kunt zich door onze adviseurs laten voorlichten.

Eigenschappen van het noodknop oproepsysteem

  • Het signaal vanaf de noodknop bereikt de ontvanger binnen een straal van 100 tot 150 meter.
  • De noodknop is waterdicht (IP67).
  • Het noodknop oproepsysteem is te koppelen aan vrijwel iedere alarmontvanger.
  • Het systeem is zeer eenvoudig in gebruik.
  • De zender bevat een batterij en geeft door middel van een bericht aan wanneer deze bijna leeg is.
  • De noodknop is draadloos en dus overal te plaatsen waar dit wenselijk is.
  • Uitermate geschikt voor industriële bedrijven om snel in te kunnen grijpen bij ongevallen en calamiteiten.

Wilt u meer weten over onze oproepsystemen?

Wilt u meer weten over de oproepsystemen van VeDoSign? Neem gerust contact met ons op en we voorzien u graag van informatie en advies.

Brochure Algemeen Oproepsysteem

Brochure algemeen oproepsysteem

"De draadloze noodknop verstuurt noodberichten
naar vrijwel iedere ontvanger."

Noodknop oproepsysteem direct kopen?

Aanbevolen producten en systemen

Referenties

Enkele klanten die gebruikmaken van onze systemen

Op de pagina onze klanten van deze website krijgt u een overzicht. Wij hopen ook u te mogen verwelkomen als klant!