Doven brandalarmering oproepsysteem voor BHV

Met het doven brandalarmering oproepsysteem van VeDoSign worden uw dove en slechthorende medewerkers en ook tijdig genotificeerd als het brandalarm afgaat. Deze groep moet ook een veilig gevoel hebben als ze zich binnen uw organisatie bevinden. Op een effectieve en efficiënte manier roept u hen op en deelt u alle informatie dat betrekking heeft op de calamiteit. Een fors trilalarm aangevuld met testberichten geven de instructies door.

Brandmeldcentrale Oproepsysteem Voor Hotels VeDoSign

Hoe werkt het doven brandalarmering oproepsysteem?

U reikt u een pager of horloge-pager (tekst-buzzer) uit aan uw dove (en slechthorende) medewerkers en bezoekers. Het is aan te raden een instructieformulier met een uitleg mee te geven. Men kan de pager of horloge-pager ten alle tijde bij zich dragen. Een horloge is comfortabel voor bezoekers of medewerkers die overnachten. Als er een alarm is zal dit duidelijk gevoeld worden door een trilsignaal. Tevens verschijnt er op de display een tekst met instructie. Het systeem is aangesloten op uw BMI (brandmeldinstallatie) door middel van een ESPA koppeling. Dit kan ook eenvoudiger met een dry contact verbinding met een paar belangrijke meldingen.

Haal meer uit uw doven alarmering oproepsysteem met paging software

Met de paging software van VeDoSign stuurt u rechtstreeks vanaf een telefoon, tablet of PC een bericht naar uw gasten. Hierdoor kunt u uw oproepsysteem nog beter inzetten binnen uw organisatie. Als er een groep gasten is kunt u deze individueel of als groep een bericht sturen. Dit kan een noodmelding zijn, die niets met brand te maken heeft, maar ook een algemene service-oproep zijn dat op verzoek van een groepsleider vanuit de receptie wordt verstuurd.

De voordelen van het doven oproepsysteem

Het doven oproepsysteem van VeDoSign maakt het mogelijk om adequaat en snel te reageren bij noodsituaties. Door geautomatiseerde meldingen direct naar de juiste persoon of groepen personen te versturen verloopt de communicatie efficiënt en de uitvoering effectief. Gaat het om een ongeval of andere calamiteiten dan zijn ook de bezoekers met een hoor beperking snel op de hoogte. Betreft het een brand, dan bewegen gasten zich snel richting de nooduitgangen. De kans op escalatie en paniek wordt hierdoor verkleind.

Voordelen op een rij:

  • Een veilig gevoel bij uw gasten
  • Geen onzekerheid of al uw gasten de alarmering hebben waargenomen
  • Kan levens reddend werken
  • Verhoogd het imago van uw onderneming
  • Ook voor minder urgente zaken in te zetten

Heeft u vragen of wenst u een demonstratie?

Bent u benieuwd naar deze oplossing van VeDoSign voor uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op, we geven graag antwoord op al uw vragen

Een doven brandalarmering oproepsysteem voor bedrijfshulpverlening?

Aanbevolen producten en systemen

Referenties

Onderstaand ziet u enkele logo’s van bedrijven die gebruikmaken van onze communicatie-oplossingen voor bedrijfshulpverlening. Veel tevreden bedrijven gingen u voor. Op de pagina onze klanten van deze website krijgt u een overzicht.

 
ArtEZ hogescholen klanten VeDoSign
De belastingdienst klanten VeDoSign
PGB pensioen diensten klanten VeDoSign
Zwitserleven klanten VeDoSign
Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek klanten VeDoSign
DE KOM, stadstheater en kunstencentrum
ADM Nederland – Archer Daniels Midland
Akzo Nobel Logo Klanten VeDoSign
Van der Valk Hotels & Restaurants
Beatrix theater
CCI-Continental-Candy-Industries
CGI Nederland
Evides Waterbedrijf
Gemeente Amstelveen
Gemeente Stadskanaal
gemeente Súdwest-Fryslân
Golden Tulip Hotels | Luxehotels en restaurants
Haarlemmermeer Lyceum
HP Valves
Jaarbeurs Utrecht
Keune Haarverzorging
Koninklijke DSM N.V.
Bouwacht
VDL Steelweld
Vereniging Eigen Huis