Portofoons voor bedrijfshulpverlening

Portofoons kunnen voor u een ideale communicatieoplossing tijdens calamiteiten, bijzondere gelegenheden, maar ook tijdens dagelijkse werkzaamheden. Het is belangrijk dat uw BHV-medewerkers snel en efficiënt kunnen communiceren. VeDoSign biedt een uitgebreid assortiment portofoons voor BHV toepassingen.

Portofoons Voor Bedrijfshulpverlening

Vergunningsvrij

Al vele jaren worden BHV portofoons gebruikt voor de communicatie tussen mensen op grote afstand. Ook worden portofoons vaak gebruikt in winkels of voor recreatie doeleinden ingezet. Deze portofoons zijn in de PMR band (446 MHz), voor deze band is geen vergunning nodig. Het maximale zendvermogen van deze portofoons is 0,5 watt. In de praktijk is dit vaak een bereik van maximaal 500 meter in gunstige omstandigheden. Als het bereik van de vergunningsvrije portofoon onvoldoende is, kunt u gebruik maken van professionele portofoons met een vergunning van het Agentschap Telecom.

Portofoons met vergunning

BHV portofoons met vergunning worden veel gebruikt in bedrijven, industrie en bij hulpdiensten. Binnen de professionele portofoons zijn er in hoofdzaak twee verschillende types: Analoog en digitaal. Analoge portofoons zijn goed betaalbaar en halen een bereik van ca. 5 a 10 km in open veld. Het nadeel is dat ze een relatief slechte spraakkwaliteit hebben in combinatie met de mogelijkheid om ze af te luisteren. Digitale portofoons hebben ca. een kwart meer bereik met hetzelfde vermogen en de spraakkwaliteit blijft van hoog niveau. Digitale portofoons bieden de gebruiker mogelijkheden om spraakberichten en GPS locatie met elkaar uit te wisselen. Ook kunnen meldingen vanuit een BMI (brandmeldcentrale) via ESPA 4.4.4. gemeld worden.

Collega kan zelf BHV-medewerker oproepen

Voor de BHV omgeving heeft VeDoSign een Voice servicemelder ontwikkeld. Dit is een combinatie van de noodknoppen en een portofoon. Als een calamiteit ontstaat kan met een druk op de noodknop een medewerker worden opgeroepen.  De Voice-Caller box stuurt een voice-bericht naar de portofoons. Vervolgens kan het BHV team onderling afspreken wie er naar het punt gaat.

Grootbereik

Grote projecten kunnen door VeDoSign worden begeleid. Wij doen een range test, inventariseren de behoefte en geven u advies. Bij grootbereik toepassingen verzorgen wij de installatie van onder andere de versterkers en antenne’s op het dak.

De drie meest verkocht BHV portofoons

  1. Kenwood TK-3701DE
  2. Motorola SL1600
  3. Motorola DP-1400

Prijs of kwaliteit?

Mogelijk zult u eerst om prijstechnische redenen (budget) direct kiezen voor vergunningsvrije portofoons. U dient daarbij rekening te houden met storingen. De vergunningsvrije frequenties worden gebruikt voor vaak ook gebruikt bij andere draadloze apparaten. Het zou daardoor goed mogelijk kunnen zijn dat bijvoorbeeld straatwerkers met een portofoon u zullen storen op uw BHV systeem. Dit absoluut niet wenselijk tijdens een daadwerkelijke calamiteit. Het gebruik van een portofoon met vergunning verzekert u van stroringvrij verkeer. U krijgt een specifiek eigen frequenties voor uw systeem.

Voordelen op een rij

  • Service verhogend.
  • Vlotte communicatie.
  • Veiligheid.
  • Discreet communiceren.
  • Verhoogd het imago.
  • Kosten besparend.

Neem contact met ons op

U kunt al onze BHV oproepsystemen in de online shop bekijken. Wilt u meer weten over onze systemen? Neem dan gerust contact met ons op, we geven graag antwoord op al uw vragen.

Brochure Portofoons VeDoSign

Brochure portofoons

"Portofoons voor BHV -
veilig en snelle communicatie"

Portofoons voor uw bedrijfshulpverlening?

Aanbevolen producten en systemen

Voice Caller 1 knops

655,00 ex. btw 792,55 incl btw

Voice Caller 2 knops

655,00 ex. btw 792,55 incl btw

Voice Caller 4 knops

685,00 ex. btw 828,85 incl btw

Portofoon Motorola DP4401EX ATEX

1.206,90 ex. btw 1.460,35 incl btw

Portofoon Kenwood NX-1300DE3

335,50 ex. btw 405,96 incl btw

Portofoon Kenwood NX-1300NE3

335,50 ex. btw 405,96 incl btw

Referenties

Enkele klanten die gebruikmaken van onze systemen

Op de pagina onze klanten van deze website krijgt u een overzicht. Wij hopen ook u te mogen verwelkomen als klant!