Bodycams bieden veiligheid aan uw personeel

Bodycams worden steeds belangrijker voor bedrijven vanwege hun vermogen om de veiligheid te vergroten. Deze draagbare camera's registreren interacties en incidenten in real-time, wat niet alleen helpt bij het afschrikken van agressief gedrag, maar ook bij het leveren van betrouwbaar bewijs in geval van conflicten. De bodycams helpen de veiligheid en het welzijn van hun werknemers verbeteren, maar ook het vertrouwen van klanten en medewerkers versterken. Bovendien kunnen de beelden worden gebruikt voor trainingsdoeleinden, waardoor de algehele kwaliteit van de dienstverlening en de operationele efficiëntie toeneemt.

Bodycams zijn van grote waarde in diverse sectoren, zoals de detailhandel, evenementenbeheer of bijvoorbeeld de gezondheidszorg. In de retail helpen ze diefstal en agressie tegen personeel te verminderen, terwijl ze bij evenementenbeheer bijdragen aan crowd-control en de veiligheid van bezoekers en medewerkers waarborgen. In de gezondheidszorg beschermen ze medisch personeel tegen agressie en kunnen de bodycams zorggerelateerde incidenten vastleggen. Daarnaast worden bodycams ook ingezet in de horeca, om incidenten met gasten te registreren, en in de logistiek en transportsector, om de veiligheid van ladingen en chauffeurs te verbeteren. In de bouw en industrie documenteren ze veiligheidsprocedures en incidenten op de werkplaats, waardoor ze een belangrijke rol spelen in het verhogen van de algehele veiligheid en naleving van protocollen.

"Bodycams: Laat uw werknemers zorgeloos werken."

De bodycams lijken onmisbaar te worden

Het moet voor alle werknemers mogelijk zijn om zorgeloos naar hun werk te gaan. Helaas heeft de langdurige trend van toenemend misbruik, bedreigingen en geweld tegen personeel zich verergerd. Hierdoor is het gebruik van bodycams onder detailhandelaren aanzienlijk gegroeid. Het gebruik van bodycams in diverse sectoren lijkt een onmisbaar een middel te worden om de veiligheid van werknemers te vergroten en om incidenten zoals diefstal, agressie of geweld te voorkomen en te documenteren.

Hytera VM780 bodycam retail

3G/4G & Wi-Fi voor realtime overdracht overal, ingebouwde GPS en compatibiliteit met PoC-applicaties.

Veiligheid van werknemers

Het belangrijkste doel van het gebruik van bodycams is het beschermen van de werknemers tegen potentieel gevaarlijke situaties. Dit kan variëren van klanten die agressief worden tot het voorkomen van diefstal en andere criminele activiteiten.

Afschrikking van diefstal: Een zichtbare oplossing

Bodycams hebben zich bewezen als sterk afschrikmiddelen tegen diefstal. Hun zichtbare aanwezigheid werkt als een duidelijk  signaal voor potentiële daders, wat de kans op diefstal en fraude aanzienlijk vermindert, vooral in omgevingen zoals supermarkten, bouwmarkten, warenhuizen en andere diefstalgevoelige sectoren.

"Bodycams: Directe registratie van incidenten van dichtbij."

Hytera GC550 Veiligheid Retail Bodycam Winkel

De kleine en lichte bodycam is gemakkelijk te dragen en te gebruiken.

De voordelen van bodycams

  • De-escalatie van incidenten en agressie.
  • Minder incidenten wanneer klanten weten dat er bodycams aanwezig zijn.
  • Meer veiligheid en veiligheidsgevoelens voor winkelpersoneel.
  • Directe registratie van incidenten van dichtbij.
  • Bewijs van de correcte behandeling van situaties door het personeel.
  • Bruikbare gegevens voor opleiding en evaluatie en de ontwikkeling van beste praktijken.
  • Het besef dat mensen opgenomen wordt leidt vaak tot positievere interacties.
  • Integraties met bestaande beveiligingsoplossingen
  • Kan integreren met ons VoCoVo winkelcommunicatie-systeem

Conflictoplossing: De vrede bewaren

Bij toenemende confrontaties bieden bodycams een middel om situaties te de-escaleren. Het besef dat interacties worden opgenomen, leidt vaak tot een rustigere omgeving, waardoor zowel personeel als klanten worden beschermd. Bovendien bieden de beelden een onbevooroordeeld verslag van de gebeurtenissen, wat helpt om geschillen eerlijk en snel op te lossen.

Medewerkers zekerder maken: Een schild van vertrouwen

Voor uw medewerkers zijn bodycams meer dan enkel opnameapparatuur; het zijn hulpmiddelen om macht uit te oefenen. De zekerheid dat elke vijandige interactie wordt gedocumenteerd, geeft het personeel een verhoogd gevoel van veiligheid, waardoor ze hun taken met meer vertrouwen kunnen uitvoeren.

Training en ontwikkeling: Leren uit het echte leven

Bodycambeelden zijn van onschatbare waarde voor het trainen van personeel. Door echte interacties te bekijken, kunnen werknemers effectieve communicatie- en conflictoplossingsvaardigheden leren, waardoor ze beter in staat zijn om uitdagende situaties aan te pakken.

Juridische duidelijkheid: Bewijs als het erop aankomt

In juridische scenario’s zijn bodycambeelden van onschatbare waarde. Als een objectieve registratie van gebeurtenissen spelen ze een cruciale rol in juridische procedures en bieden ze duidelijk bewijs dat essentieel kan zijn bij het bepalen van de uitkomst.

Privacykwesties

Een Data Protection Impact Assessment (DPIA) is wettelijk verplicht voor de bodycams. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moet een DPIA worden uitgevoerd wanneer de verwerking van persoonsgegevens waarschijnlijk een hoog risico inhoudt voor de rechten en vrijheden van individuen. Dit geldt zeker voor bodycams, die continu beelden vastleggen en daarmee aanzienlijke privacy risico’s met zich meebrengen.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt dat een DPIA nodig is bij het systematisch monitoren van openbaar toegankelijke ruimtes of bij de grootschalige verwerking van gevoelige persoonsgegevens. Bodycams vallen onder deze categorieën vanwege hun continue en gedetailleerde beeldopnamecapaciteit.
Voor meer informatie over wanneer een DPIA noodzakelijk is, zie Wanneer een DPIA?.

Door een DPIA uit te voeren, voldoet VeDoSign aan de wettelijke eisen en toont het hun inzet voor de bescherming van persoonsgegevens.

Hytera VM780 Bodycam Roteerbare Camera

De VM780-lens kan 219 graden verticaal worden gedraaid, wat een optimale kijkhoek kan bieden, waardoor flexibele draagposities mogelijk zijn voor gebruikers om kritieke gebeurtenissen vast te leggen.

Beleving verbeteren: Een positieve draai

Interessant is dat bodycams ook een positief effect hebben op de beleving van uw klant of bezoeker. Het besef opgenomen te worden leidt vaak tot positievere interacties tussen personeel en klanten/gasten, wat bijdraagt aan een betere algehele ervaring.

Wilt u meer weten over onze bodycam’s?

Klaar om uw bedrijfsbeveiliging te transformeren en uw personeel te voorzien van geavanceerde technologie? Ontdek onze bodycam oplossingen vandaag nog en stap in een veiligere, meer zelfverzekerde toekomst. Neem contact met ons op om te leren hoe onze geïntegreerde bodycam uw bedrijf kan beschermen en de beleving van uw bedrijf of evenement kan verbeteren. U kunt al onze retail bodycam’s in de online shop bekijken. Wilt u meer weten over deze systemen, neem gerust contact met ons op, we geven graag antwoord op al uw vragen.

Bodycam productoverzicht

Bodycam’s voor uw toepassing?

Aanbevolen producten en systemen

2000mAh batterij voor SC550

22,50 ex. btw 27,23 incl btw

3200mAh battery for SC580

51,00 ex. btw 61,71 incl btw

Klick Fast Schouderband

37,50 ex. btw 45,38 incl btw

Referenties

Enkele klanten die gebruikmaken van onze systemen

Op de pagina onze klanten van deze website krijgt u een overzicht. Wij hopen ook u te mogen verwelkomen als klant!