Mandown alarmering bouwsector

De mandown systemen ook wel lone worker genoemd geven uw medewerker in de bouwsector een veilig gevoel op plaatsen waar alleen wordt gewerkt. Wanneer mensen veel alleen werken, dragen ze een apparaat bij zich waarmee ze op verschillende manieren kunnen alarmeren bij noodsituaties. Er zijn systemen waarbij de persoon zelf op de knop drukt en systemen met een omvalsensor.

BHV Brandalarm Melding Oproepsysteem

Hoe werkt de mandown alarmering?

Er zijn systemen waarbij de persoon zelf op de knop drukt. Daarnaast zijn er ook systemen met een omvalsensor. Deze omvalsensor detecteert of het apparaat/alleenwerker nog in een verticale houding is. Wanneer dit niet het geval is, geeft het apparaat een waarschuwing af. Wanneer hier niet op gereageerd wordt, zal er alarm geslagen worden door het apparaat zelf. Daarnaast zijn er ook systemen die werken via een ‘no movement’ systeem. Wanneer iemand niet meer beweegt, zal er direct een alarmering verstuurd worden naar de juiste medewerkers/collega’s.

Waar is het systeem voor bedoeld?

Het Mandown systeem is bedoeld om hulp te krijgen. Binnen een bedrijf dat werkt met portofoons waar een Mandown sensor in zit zal het bericht direct bij de juiste collega’s binnenkomen. Wordt er niet met portofoons gewerkt wordt kan er gekozen worden om het bericht naar een pager of horlogepager te laten gaan. Als de afstanden te groot worden of er wordt landelijk gewerkt, dan is het SOS VeDoCall systeem of TWIG een oplossing. Deze noodknoppen kunnen naar diverse mobiele nummers of naar een alarmcentrale bellen/smsen en er kan dan direct een spraakverbinding met de hulpbehoevende worden gemaakt. Op een locatiekaart worden de coördinaten en de plek getoond waarde de persoon zich bevind, er kan dan gelijk gericht gezocht worden.

Meer weten over het Mandown oproepsysteem voor gebruik in de bouw?

Wilt u meer weten over mandown oproepsystemen? Neem gerust contact met ons op en we voorzien u graag van informatie en advies. Bekijk hier onze mandown oproepsystemen in onze webshop.

Mandown alarmering voor de bouwsector direct kopen?

Aanbevolen producten en systemen

TWIG Beacon

210,00 ex. btw 254,10 incl btw

Referenties

Onderstaand ziet u enkele logo’s van bedrijven die gebruikmaken van onze communicatie-oplossingen voor de bouwsector. Veel tevreden bedrijven gingen u voor. Op de pagina onze klanten van deze website krijgt u een overzicht.

 
Akzo Nobel Logo Klanten VeDoSign
ATS
Automated Guided Vehicles (AGVs) | Oceaneeringa
CCI-Continental-Candy-Industries
Distrifill
Hollander Techniek
HP Valves
Keune Haarverzorging
Koninklijke DSM N.V.
Linde Nederland
Machine Fabriek Elburg
Pactum Installatietechniek
René Schönefeld
Van den Pol elektrotechniek Montfoort
VDL Steelweld