P2000 alarmontvanger - alarmeringen van hulpdiensten ontvangen

Een P2000 pager is een draagbare alarmontvanger (brandweerpieper) voor de berichten die verzonden worden via het digitale P2000 systeem. Het P2000 systeem wordt gebruikt door de Nederlandse hulpdiensten (brandweer, ambulance, traumahelikopter en KNRM). Als reactie op een alarmering geeft een pager (lees: semafoon) een geluidssignaal en tekstbericht in het scherm.

P2000 Alarmeringstystemen Alarmontvanger (brandweerpieper)

Hoe werkt een P2000 alarmontvanger?

De P2000-pager reageert als hij een bericht ontvangt met de in het geheugen geprogrammeerde capcode. Een capcode is grofweg vergelijkbaar met een telefoonnummer en identificeert de bedoelde ontvanger. Het verschil is echter dat er meerdere ontvangers kunnen zijn. De opzet van het systeem is dat de benodigde eenheden of personen gealarmeerd kunnen worden zonder dat er teveel mensen opgeroepen worden. P2000 is een digitaal systeem dat het oude analoge systeem vervangen heeft. Het systeem is in tegenstelling tot C2000 niet gecodeerd waardoor de berichten door iedereen ontvangen en gelezen worden. Het netwerk is opgezet om personeel van de hulpdiensten zoals brandweer, ambulance, politie, Rode Kruis en KNRM op te roepen in geval van een incident of andere situatie waar hun aanwezigheid gewenst is. Het P2000-systeem maakt gebruik van de frequentie 169,650 MHz

(brandweerpieper)

Capcode

De P2000-pager reageert als hij een bericht ontvangt met de in het geheugen geprogrammeerde capcode. In het geheugen van een pager kunnen meerdere (meestal 16) capcodes geprogrammeerd worden. Een capcode is grofweg vergelijkbaar met een IP-adres of  telefoonnummer – het identificeert de bedoelde ontvanger. Het verschil is echter dat er meerdere ontvangers hetzelfde nummer kunnen hebben, men “luistert” naar berichten met een bepaalde capcode. De opzet van het systeem is dat de benodigde eenheden of personen gealarmeerd kunnen worden zonder dat er te veel mensen opgeroepen worden

Waar kan ik capcodes vinden?

Op de website https://112alarm.net/capcodes.php kunt u uw plaatsnaam invullen, u krijgt dan een overzicht van veel gebruikte capcodes. Het is mogelijk om deze capcodes in uw alarmontvanger te programmeren. Kijkt u vooral naar deze website voordat u een alarmontvanger koopt. In veel regio’s maakt de politie en ambulancedienst geen gebruik van het P2000 netwerk. Voor een overzicht van capcodes kunt u kijken op www.capcode.nl

Is het verboden om een P2000 alarmontvanger te hebben?

Nee, het is niet verboden om een alarmontvanger te hebben. Als je bij een melding gaat kijken is het wel heel belangrijk dat je de privacy van slachtoffers respecteert en de hulpdiensten niet in de weg loopt. Als ze vragen of je weg wilt gaan, moet je dit direct doen.
Een uitgebreide toelichting over de P2000 alarmeringssysteem kunt u vinden onder deze link https://nl.wikipedia.org/wiki/P2000_(netwerk)

Programmeer-set

Met een programmeer-set kun je vaak extra functionaliteiten in de alarmontvanger aanpassen. Denk hierbij aan menufuncties, geluiden, tekstlabels, of schermkleur. Voor het gebruik van een programmeer-set is uitgebreide computerkennis nodig. Het is voor ons niet mogelijk om uitgebreide ondersteuning te geven bij deze producten.

Een P2000 alarmontvanger kopen?

Aanbevolen producten en systemen

Referenties

Onderstaand ziet u enkele logo’s van bedrijven die gebruikmaken van onze communicatie-oplossingen voor de bedrijfshulpverlening. Veel tevreden bedrijven gingen u voor. Op de pagina onze klanten van deze website krijgt u een overzicht.

 
ArtEZ hogescholen klanten VeDoSign
De belastingdienst klanten VeDoSign
PGB pensioen diensten klanten VeDoSign
Zwitserleven klanten VeDoSign
Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek klanten VeDoSign
DE KOM, stadstheater en kunstencentrum
ADM Nederland – Archer Daniels Midland
Akzo Nobel Logo Klanten VeDoSign
Van der Valk Hotels & Restaurants
Beatrix theater
CCI-Continental-Candy-Industries
CGI Nederland
Evides Waterbedrijf
Gemeente Amstelveen
Gemeente Stadskanaal
gemeente Súdwest-Fryslân
Golden Tulip Hotels | Luxehotels en restaurants
Haarlemmermeer Lyceum
HP Valves
Jaarbeurs Utrecht
Keune Haarverzorging
Koninklijke DSM N.V.
Bouwacht
VDL Steelweld
Vereniging Eigen Huis